به گزارش خبرگزاری مهر، سجاد محمدعلی نژاد در رویداد حفظ دارایی فکری، نخستین گام تجاری سازی یافته های دانشگاهیان اظهار داشت: دانشگاه نسل جدید دانشگاهی است که مسئولیت اجتماعی می پذیرد، دانشگاهی است که مسائل کشور و جامعه را حل می کند، کارآفرین است و با خلق فناوری به اقتصاد دانش بنیان کمک می کند. عنصر کلیدی در دانشگاه اساتید هستند که تربیت دانشجویان برای این هدف و حل مسائل جامعه با پژوهش هایی که انجام می دهند و خلق فناوری توسط آنها صورت می گیرد.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم گفت: در حوزه اقتصاد دانش بنیان یا اساتید باید با ایجاد شرکت های دانش بنیان فناوری ها را خودشان به محصول تبدیل کنند که برخی از اعضای هیات علمی دانشگاه به این عرصه ورود کردند یا این دارایی فکری، ایده و فناوری باید به وسیله کارگزاری ها و از طرف صنایع و برای حل مسائل و توسعه محصولاتشان جذب و تجاری سازی بشود و این امر موجب درآمد دانشگاه ها و اساتید و تامین مالی پژوهش های بیشتر و گسترده تر گردد. باید به دارایی فکری خلق شده در دانشگاه توجه ویژه صورت گیرد.
به گزارش مهر، معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، پارک علم و فناوری البرز را به عنوان دبیرخانه ملی حوزه مالکیت فکری قرار داد و با همکاری معاون علمی، فناوری و توسعه اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری قصد دارد برای ۱۰ هزار نفر از اعضا هیات علمی و مدیران عامل واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک های علم و فناوری دوره هایی برای آشنایی با حوزه به صورت عمومی و تخصصی برگزار نماید و حمایت ویژه ای را از اختراعات در دانشگاه ها و پارک های علم و فناوری انجام دهد.
در این مراسم از سامانه ای که برای توانمدسازی، ارائه دوره های آموزشی، مشاوره و ارائه خدمات در زمینه ثبت اختراع صورت می گیرد رونمایی شد.
دوره های توانمندسازی اعضا هیات علمی دانشگاه ها در زمینه مالکیت فکری با برگزاری اولین کارگاه آن با حضور جمعی از اعضا هیات علمی دانشگاه های تهران در دانشگاه علم و صنعت آغاز شد. در این رویداد موضوعاتی چون مالکیت فکری و صنعتی، شیوه های توسعه تجاری سازی دارایی های فکری با توجعه به ظرفیت های قانونی ماده ۵ قانون جهش تولید دانش بنیان و تجربه های موفق در این حوزه در کارگاه های مختلف ارائه شده است.
نظر شما